Σε κλίμα έντασης η άρση της ασυλίας του Μπερίσα – Καπνογόνα στο κοινοβούλιο της Αλβανίας (Βίντεο)

Φωτο: Αλβανική Βουλή -Armando Babani/Copyright 2023 The AP. All rights reserved

Χάος με καπνογόνα επικράτησε ξανά στο αλβανικό κοινοβούλιο το μεσημέρι της Πέμπτης (21/12). Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν το κοινοβούλιο της Αλβανίας ψήφισε την άρση της νομικής ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ηγείται του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος και κατηγορείται για διαφθορά.

Η απόφαση για τον Σαλί Μπερίσα συνοδεύτηκε από έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι, για άλλη μια φορά, αναποδογύρισαν έδρανα, άναψαν καπνογόνα και φώναζαν συνθήματα. Οι φρουροί ασφαλείας τους σταμάτησαν. Ο Μπερίσα από την πλευρά του, αρνήθηκε να τοποθετηθεί κατά της πρότασης.

Καπνογόνα στο αλβανικό κοινοβούλιο.

AP PHOTO Armando Babani

Τέτοια επεισόδια συμβαίνουν στο κοινοβούλιο εδώ και εβδομάδες. Οι βουλευτές ανάβουν βόμβες καπνού και πλακώνονται μεταξύ τους. Οι αναταραχές στο αλβανικό κοινοβούλιο ξεκίνησαν τον Οκτώβριο λίγο πριν ο 79χρονος Σαλί Μπερίσα, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος και ηγέτης του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, καταγγελθεί από τον Εισαγγελέα για διαφθορά. Φέρεται να έκανε κατάχρηση της θέσης του για να βοηθήσει τον γαμπρό του, Τζαμάρμπερ Μαλτέζι, να αγοράσει γη στα Τίρανα που ανήκε τόσο σε ιδιώτες όσο και στο υπουργείο Άμυνας και να χτίσει 17 πολυκατοικίες στην ιδιοκτησία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί